Uudet sudenpennut ja seikkailijat antavat partiolupauksen

09/02/2012

Järjestämme karkauspäivänänä 29.2. LOMMOn alueen sudenpentujen ja seikkailijoiden lupauksenantotilaisuuden. Lupauksenantotilaisuus järjestetään Olarin kirkossa, Olarinluoma 4. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 18, mutta lupauksenantajien tulisi olla paikalla jo klo 17.30, jolloin aloitamme lyhyet harjoitukset. Ohjelmaan kuuluu myös lyhyt seurakunnan järjestämä hiljentymishetki. Tilaisuus kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Perhe ja lähisukulaiset ovat tervetulleita mukaan!

Mikä ihmeen partiolupaus?

Partiolupaus on perinne ja tietynlainen siirtymäriitti: kun on antanut lupauksen, on ihan oikeasti partiolainen. LOMMOn järjestämissä partiolupaustilaisuuksissa lupaus sanotaan yhteen ääneen, minkä jälkeen johtajat sitovat jokaisen sudenpennun huiviin merimiessolmun. Lupauksen annettuaan voi hankkia partiopaitaansa lupausmerkit eli molemmat maailmanjärjestöjen merkit (ks. kuvat yllä).

Partiolaisen lupaus ja ihanteet sekä tunnus kuvaavat partion arvoja. Lupaus ja ihanteet kertovat arvopohjasta nuorille ymmärrettävästi. Partiomenetelmään kuuluu sitoutuminen partion arvoihin. Lapset ja nuoret voivat konkreettisesti tehdä sen antamalla partiolupauksen.
(Partio-ohjelma)

Ainiin ja se lupaus menee näin: 

"Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa sudenpentujen/seikkailijoiden ihanteita ja olla avuksi toisille."