Pakkaus rimmaa rakkauden kanssa

16/07/2012

Pian lähdetään Sarasteelle! Tässä muutamia vinkkejä rinkan pakkaamiseen.

Leiripakkaamisen kolmen kärjessä:

3. Pakkaa itse.
Tavaroiden löytymistä rinkasta auttaa huomattavasti, jos itse tiedät mistä taskusta uikkarit tai varalapaset löytyvät. Toki saat pyytää kaverin tai perheen apua, mutta pakkaaminen on taito, jota on hyvä opetella pienestä pitäen. Tekemällä oppii!

2. Nimikoi kaikki tavarasi.
Käytä permanent-tussia ja merkitse tavaroihisi nimesi ja lippukuntasi. 3000 partiolaisen leirillä pelkkä Johanna V. ei riitä palauttamaan lusikkaa oikealle omistajalle. Nimikointi kannattaa, vaikka et itse ole sitä tyyppiä, jonka rinkan sisältö on pitkin teltan pohjaa jo ensimmäisten päivien aikana. Jostain ihmeellisestä syystä kompassit, villasukat ja muut vain tuppaavat häviävän. (Ilmiöllä on yhteyksiä pesukoneen sukkia syövän mustan aukon kanssa, mutta mitään tieteellistä selitystä ei ole vielä löydetty.)

1.Muista sadevarusteet
Sadevarusteiden pakkaaminen on kuin vakuutus: jos ne on mukana, sateen mahdollisuus pienenee selvästi. Ja vaikka sataisi, kunnon varusteet takaavat hyvän fiiliksen säästä huolimatta! Sadevarusteet = sadetakki, sadehousut ja kumisaappaat. Varmista ennen leirille lähtöä, että kamppeesi ovat oikeasti vedenpitävät. Perinteinen kikka on mennä ne päällä suihkuun ja katsoa, tuleeko mitään läpi.

Muita rinkan pakkaamisvinkkejä löytyy esimerkiksi PartioWikistä, Partioaitan sivuilta ja ihan googlaamalla. Sarasteen varusteluettelo puolestaan löytyy osoitteesta https://www.saraste2012.fi/leirilaisille/materiaalit/varusteluettelo/

Hyvää pakkausta!